Ziua Logo
  Nr. 1420 de luni, 22 februarie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Singurul club nedepartamental din Divizia A de fotbal beneficiaza de facilitatile bugetului de stat pe anul 1999 Varianta MTS a cazut!
Sase miliarde de lei vor arde in Giulesti!
-- UFC Rapid isi pregateste infrastructura pentru participarea la urmatoarea editie a cupelor europene * In bugetul Ministerului Transporturilor a ramas batuta-n cuie suma alocata pentru construirea instalatiei de nocturna a celui mai vechi stadion de fotbal din Bucuresti * Cu toate ca, la un moment dat, in comisiile abilitate ale Parlamentului s-a pus problema unui eventual transfer al banilor catre Ministrul Tineretului si Sportului, unul dintre cele mai sarace din Romania * Aceasta in conditiile in care MTS si-a asumat responsabilitatea finantarii anului preolimpic * Stadionul cu pricina se afla in proprietate SNCFR, care il inchiriaza contra unei sume modice, UFC Rapid, club 100% privat
La sfarsitul lunii ianuarie, proiectul Legii Bugetului pe anul 1999 se afla in focul discutiilor in comisiile parlamentare de specialitate. In speta, Comisia pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor si cea pentru Sanatate, Ecologie si Sport din Senat, in sedinta din 21 ianuarie, au aprobat unele amendamente la "sectiunea" pentru Ministerul Tineretului si Sportului. Mai exact, un transfer, venit din banii Ministerului Transporturilor, o suma de 6 miliarde de lei, prevazuta pentru construirea instalatiei de nocturna la stadionul din Giulesti (anexa 3/24, subcapitol 20 Activitatea sportiva - din cap. Investitii-Instalatie nocturna pentru stadionul Rapid-Bucuresti). In adresa trimisa catre Comisiile pentru Buget, Finante si Banci de la Camera Deputatilor si Senat se stipula in final: "S-a preferat redistribuirea a 6 miliarde din Capitolul "Activitati sportive" din cadrul bugetului Ministerului Transporturilor, deoarece realizarea instalatiei nocturne pe stadionul "Rapid" poate fi realizata si din fonduri extrabugetare cu atat mai mult cu cat stadionul se afla in custodia Clubului de Fotbal Rapid, care nu este Club departamental".
Numai ca, mai departe, totul a ramas ca-n tren! Nu s-a mai acceptat nici un amendament, banii Ministerului Transporturilor ramanand sa fie directionati catre SNCFR, proprietarul stadionului folosit, insa, numai de UFC Rapid, club privat, dar care plateste pentru utilizarea bazei o suma modica, perceputa drept chirie. In plus, ne-am pus problema de modul in care functioneaza prioritatile la SNCFR. Nu este un secret pentru nimeni faptul ca in conditiile unui buget de austeritate, avand in vedere criza economica in care se afla tara, activitatea ex-ceferistilor nu poate sta pe roze. Si aici se fac simtite efectele firesti: concedieri, conditii "vitrege" pentru calatori, preturi aberante la bilete etc. Aceste anomalii par sa nu mai fie luate in calcul in fata efortului UFC Rapid, care-si pregateste straie noi in vederea participarii in Cupele Europene de la vara. Iar instalatia de nocturna, se stie, este o conditie impusa de UEFA pentru toate arenele pe care se disputa meciuri din Champions League.
O parte din aceasta suma (2 miliarde de lei) va fi investita in finisarea garsonierelor construite sub peluza noua a stadionului. Acestea urmeaza sa fie folosite de fotbalistii UFC Rapid. Banii contribuabilului rapidist, dinamovist sau stelist isi gasesc, astfel, cea mai indreptatita utilizare: ei vor arde in beneficiul Giulestiului si, vorba lui George Copos, al unei "echipe sarace, care lupta singura impotriva tuturor." Acum poate s-o faca pe lumina!
Cristina VLADU Ovidiu DRAGAN 
A r h i v a
  Sabau si Lupu s-au intors ieri la Bucuresti    
  Valentin Alexandru: "Ar trebui sa stau toata ziua la tribunal!"    
  Gabi Szabo, la 28 de sutimi de secunda de recordul mondial la 3000 m    
  Svetlana Simion bate la portile WNBA    
  Tyson a ajuns la izolare    
  Hingis si-a tras carnet de conducator auto    
  "Americanul" Virgil Stanescu vrea sa joace pentru SOCED!    
  FC Brasov cauta resurse financiare pentru retur    
  Larisa Serghei a suferit o criza de spasmofilie in timpul meciului    
  La Nationalele de seniori au lipsit marile vedete    
  Lazio Suprema    
  "Stegarii" s-au intors sambata din Turcia    
  OMUL DIN SPATELE CIRCULUI    
  Nastase si Balasa vor juca la Litex Loveci    
  Rapid trece de Mahala    
  Manchester si Chelsea merg cap la cap    
  Steaua insista pentru Sorin Radu    
 Top afisari / comentarii 
 Larisa Serghei a suferit o criza de spasmofilie in timpul meciului (28 afisari)
 Romania mai are inca detinuti politici condamnati de Ceausescu (23 afisari)
 "Stegarii" s-au intors sambata din Turcia (18 afisari)
 Svetlana Simion bate la portile WNBA (13 afisari)
 FMI si Banca Mondiala vor schimbarea conducerii BANCOREX (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00965 sec.