Ziua Logo
  Nr. 1417 de joi, 18 februarie 1999 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Florin Carstea i-a vizitat pe ros-albi in cantonament la Episcopi Kirita din Pantelimon Dinu s-a luat de Pantea Amintirile Procurorului A venit si "Cartanu" O viata de caine in noapte Jucatorii isi vor primi banii
DINAMO SE MASOARA CU LEGIA VARSOVIA INTR-O BAZA ONU
-- Al doilea amical al bucurestenilor va incepe la ora 15
Departe de arestarea presedintelui Buduru, departe de tara si, poate nu in ultimul rand, de arestarea lui Miron Cozma, Dinamo Bucuresti si-a continuat turneul in micuta insula a Afroditei cu doua antrenamente dupa amicalul de marti cu Apoel Nicosia, castigat cu 2-1, prin golurile marcate de Niculae si Lupescu. La ora cand transmit aceasta corespondenta, elevii lui Cornel Dinu au terminat a doua sedinta si asteapta, cu gandul la evenimentele din tara, partida cu Legia Varsovia. Conducatorii clubului din Stefan cel Mare, reprezentati de directorul sportiv Cristi Borcea, organizatorul de competitii Bigica Eftimescu si responsabilul cu probleme administrative Adrian Alexandrescu, a ajuns la o intelegere , prin intermediul impresarului Andreas Kristofhou, cu polonezii de la Legia Varsovia, ca partida sa se dispute pe unul din terenurile unei baze ONU din Cipru, dandu-i inca un motiv lui Cornel Dinu sa-si catalogheze echipa drept o trupa speciala. Singurul jucator ramas in urma cu pregatirea este Florin Macavei, care nu a fost folosit in meciul cu Apoel, iar Florin Batranu a acuzat in ultimele zile dureri la pulpa piciorului stang, insa el va fi recuperat pana la ora meciului cu Legia. Pe marginea confruntarii cu polonezii, Procurorul ezita, mai in gluma, mai in serios, intre Vladoiu, Iftodi si Florea pentru postul de fundas stanga. "Iti ar tot terenul", se lauda Vladoiu, la concurenta cu Iftodi.
La primul antrenament de miercuri, merita amintit faptul ca lui Contra nu i-a iesit mai nimic, vedeta zilei fiind micutul Dobre. Dinu si Cheran au ramas mai mult timp cu rezervele, dupa antrenamentul cu mingea, iar la un moment dat Giani Kirita l-a exasperat pe irascibilul Preda cu cateva goluri. "Ia-l si pe asta, din Pantelimon!", a spus Kirita, un mare admirator al celor de la BUG Mafia.
"Ce v-au invatat aia la juniori?", s-a intrebat tehnicianul ros-albilor, dupa cateva executii mai putin ortodoxe ale unor jucatori. "Numai Pantea e de vina, de 15 ani incoace e mare responsabil la copii si juniori", a adaugat Dinu. Cu o seara inainte, antrenorul fusese taxat insa de Ionut Lupescu, un mare sustinator al poporului german. "Cat e scorul la Strasbourg cu Bayern?", a intrebat Lupescu. "1-0", a raspuns Procurorul, iar replica capitanului a dezmortit un hotel amortit: "Mare popor!", cunoscuta fiind slabiciunea lui Dinu pentru sarbi.
Dupa o zi epuizanta de antrenamente, cei care nu se culca pot asculta povestirile antrenorului dinamovist. El si-a amintit ca, venit in urma cu multi ani aici in Cipru, a participat alaturi de colegii sai Lucescu si Parcalab la un incident iesit din comun: aflandu-se intr-un bar de noapte, un cipriot mai "afumat" l-a amenintat pe Parcalab cu pistolul, dupa care a aruncat cu o sticla. Cioburile sticlei sparte au nimerit o chelnerita care s-a repezit la Lucescu, crezand ca el este agresorul, si i-a carpit o pereche de palme. Parcalab a reactionat imediat, strigand sa vina trupele ONU, dar reactia a fost contrara, in bar intrand patru namile care i-au calmat pe dinamovisti. O alta intamplare, de data aceasta chiar din zilele noastre, s-a petrecut atunci cand pe un teren alaturat celui pe care se antreneaza elevii lui Dinu au aparut ucrainienii de la echipa Vorskala Poltava, care au surprins prin originalitatea antrenamentelor: sarituri peste o lada frigorifica, precum si miuta doi contra doi. Procurorul nu putea ramane indiferent, remarcand in stilu-i caracteristic: "Tot asa se pregateau sa ne atace si inainte de '89".
La baza de la Episcopi si-a facut aparitia si Florin Carstea, singurul fotbalist roman din campionatul cipriot. In prezent la Apollon Limassol, Carstea a marcat patru goluri in acest sezon si s-a declarat multumit de transferul intermediat de Sica Puscoci. "Aici fotbalul este totusi amator, doar strainii sunt profesionisti, dar cipriotii sunt multumiti de mine." Insa singuratatea il macina pe fostul jucator al lui FC National si al Craiovei, "dar decat sa fac scandal in tara, mai bine sa nu ma stie nimeni in Cipru".
In Limassol, oras aflat la 17 kilometri de Episkopiana, barurile se inchid la ora 2, iar discotecile isi trimit clientii acasa spre cinci dimineata. Un roman de aici castiga intre 900 si 1000 de dolari pe luna, in conditiile in care "frumusetile" tarii costa 100 de lire cipriote (aproximativ 200 de dolari) pentru placerea momentului.
Asa cum anticipam, scandalul diurnelor a fost aplanat de conducerea clubului, pentru victoria cu Apoel dinamovistii urmand sa primeasca 100 de dolari, iar pentru partidele cu Legia si nationala Suediei sunt anuntate prime de 100, respectiv 200 de dolari. Pe ultima suta de metri, nu este exclusa contramandarea meciului cu Suedia in favoarea unui duel cu nationala Poloniei, dar mai multe amanunte despre turneul dinamovistilor in numarul viitor.
Ionel CULINA 
A r h i v a
  Corectitudine pe fata    
  Dinu Gheorghe invitat la Manchester    
  Legea Educatiei Fizice si Sportului n-a avut opozitie    
  Marcel Puscas:"Au primit cate 50.000 de dolari!"    
  Puscas l-a amenintat pe Govor cu tribunalul    
  Buduru - inca 30 de zile in arest    
  Monica Dinescu a stat in tribuna la fotbal    
  MTS face curatenie pe gheata patinajului romanesc    
  Dinamo l-a trimis acasa pe David Colbas!    
  Dominique Moceanu, milionara fara nici un sfant    
  Disputa pentru suprematie la FC UTA a atins cote paroxistice    
  Alarma printre sponsorii FC Dinamo    
  "Cainii" au salutat victoria jandarmilor    
  MTS pune la bataie 45 de milioane de lei pentru "operatiunea Iasi"    
  Arbitrii l-au facut KO pe Marian Leondraliu!    
  CIO renunta la cererea sa de exonerare a TVA-ului    
  Lupta pe gheata intre Los Angeles si Houston    
  Cantona a fost ales de suporteri cel mai bun jucator din istoria lui Manchester    
  Effenberg propune eliminarea Campionatului European si a Cupei Americii    
  Olimpia a amanat desemnarea celor 22 pentru Divizia A    
  Hizo se apropie de echipa standard    
  Otelul ramane invincibila in Cipru    
  Turismul e pe planul al doilea    
  Argesul in Bulgaria    
 Top afisari / comentarii 
 Minerii din arestul IJP Dolj spun ca liderii i-au mintit si i-au tradat (152 afisari)
 MTS face curatenie pe gheata patinajului romanesc (27 afisari)
 Arbitrii l-au facut KO pe Marian Leondraliu! (15 afisari)
 O avalansa a ucis patru tineri in Bucegi (15 afisari)
 Monica Dinescu a stat in tribuna la fotbal (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1999 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01756 sec.