Ziua Logo
  Nr. 1195 de vineri, 29 mai 1998 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Functia de comandant a clubului Steaua a ajuns motiv de discordie politica
POLITICA MINEAZA SPORTUL ROMåNESC
Incepand cu data de 1 ianuarie 1997, in functia de presedinte al sectiei de fotbal de la Steaua a fost instalat Marcel Puscas. Microbistul de rand s-a-ntrebat, probabil, cum de a ajuns un om a carui contributie la fotbalul stelist nu a fost mai importanta decat cea a lui, sa zicem, Zsolt Muzsnay sau Adrian Negrau. Iar ca manager el nu a reusit decat sa se impuna la o divizionara C, Viitorul Oradea. Insa aceiasi microbisti carcotasi nu stiau atuul pe care Puscas il avea in buzunarul de la piept al sacoului: carnetul de membru al Partidului Democrat. Iar Ministru al Apararii Nationale fusese numit Victor Babiuc, unul din membrii marcanti ai acestei formatiuni politice. Legatura este, deci, evidenta, chiar daca in organigrama M.Ap.N., cel care are in subordine CSA Steaua este Secretarul de Stat, functie detinuta de catre Constantin Dudu Ionescu, membru al PNT-CD. Cum, totusi, Steaua este un club al armatei iar Armata este o institutie care nu prea agreeaza schimbarile radicale bruste, schimbarea comandantului clubului, generalul Cornel Otelea, a fost lasata pentru mai tarziu. Adica pentru vara lui '97, cand sezonul competitional se incheiase. Atunci, in fruntea clubului militar a fost instalat colonelul Cristian Gatu, un simpatizant taranist. Astfel, conducerea bicefala a M.Ap.N. era oglindita si la Steaua prin cuplul Gatu-Puscas. Chiar daca intre cei doi relatiile interumane nu erau cele mai bune, interesele politice ale Coalitiei i-au facut sa se suporte reciproc si treaba a mers bine, mai ales ca Steaua era - si este inca - o masina de castigat glorie sportiva.
Criza politica a declansat si criza din clubul Steaua
Toamna lui 1997 a adus in viata politica romaneasca o criza de proportii. Neintelegerile dintre PD si CDR au tinut in priza opinia publica, ducand, in final, la demisia guvernului Ciorbea. In acest timp s-a declansat si conflictul deschis dintre Gatu si Puscas, soldat, dupa cum se stie, cu demiterea din functii a celui din urma. Ori, acest lucru s-a produs in timp ce ministrii PD, printre care si Victor Babiuc, demisionasera. Apoi, o data cu instalarea cabinetului Radu Vasile si revenirea in Guvern a ministrilor democrati, zvonurile care au circulat insistent preziceau inlocuirea lui Gatu si revenirea lui Puscas. Prima schimbare s-a si adeverit marti, exact in momentul cand Secretarul de Stat de la M.Ap.N. era plecat in Canada, impreuna cu Presedintele Constantinescu. Iar asta in timp ce un nou scandal pare sa se fi declansat in Coalitie.
Viitorul fotbalului stelist este in pericol
Liga Profesionista de Fotbal a impus sectiei de fotbal de la Steaua sa se transforme in societate non-profit. In vederea acestei transformari, au inceput demersurile pentru infiintarea FC Steaua. Iar pentru a se potea infiinta potrivit legii 21/24, FC Steaua are nevoie de avizul M.Ap.N. Cum insa statutul viitorului club profesionist a fost elaborat in timp ce Cristian Gatu era comandantul clubului, avizul Ministrului intarzie sa fie dat. Consecintele pot fi deci dezastruoase pentru fotbalul stelist, existand riscul ca Romania sa nu aiba reprezentanta in Liga Campionilor si ca in editia viitoare de campionat sa nu fie prezenta insasi campioana en-titre.
Andrei BESUTIU
A r h i v a
  Constantin Otet si Nicolae Zamfir sunt propusi pentru conducerea Centrului de copii si juniori    
  MARADONA E LA UN PAS DE A FI CONDAMNAT LA INCHISOARE    
  ILIE A RECUNOSCUT!    
  Gabi Popescu valoreaza acum 33 de milioane de dolari    
  Irina Sparlea a inregistrat primul succes la Roland Garros    
  Razboi psiholigic pe Cibin    
  Modestia lui Gabi Popescu    
  Ion Moldovan se inscrie la Politehnica    
  Emisarii marilor cluburi europene sunt invitatii lui Giovanni Becali    
  Platini ii acuza de santaj pe sustinatorii lui Johansson    
  Piturca stie si doua's'unu    
  Curtea Suprema de Justitie are LPF in mana!    
  George Chiraleu s-a ratacit in "padurea" din Sibiu    
  Volei pe intuneric la Baia Mare    
  Duminica seara vom spune "la revedere" Europei    
  Ilie Badanuc si Constantin Popan vor fi schimbati din functia de antrenori    
  Final prea tafnos pentru o competitie atat de moale    
  Merde!    
  Pete Sampras este urmarit de ghinion la Internationalele Frantei    
  Politehnica Timisoara si-a desemant noul Consiliu de Administratie    
  "Otelarul" Cornea vrea sa devina "stegar"    
  Dupa un hotel, la "zestrea" Gloriei din Resita se va mai adauga o discoteca    
  Fibrex are bafta in Bucuresti    
  Seful filialei italiene a producatorului de anvelope il sfatuieste pe Schumacher "sa nu mai scuipe in farfuria din care mananca!"    
 Top afisari / comentarii 
 ESECUL GABRIEL GAFITA (358 afisari)
 Ilie Badanuc si Constantin Popan vor fi schimbati din functia de antrenori (125 afisari)
 Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a decis ca Rozalia Ionescu nu este implicata in afacerea "Tigareta 2" (124 afisari)
 Asociatia "Caritas Catolica" din Oradea este acuzata ca a prejudiciat statul cu peste doua miliarde (104 afisari)
 POLITICA MINEAZA SPORTUL ROMåNESC (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1998 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01435 sec.