Ziua Logo
  Nr. 1195 de vineri, 29 mai 1998 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Corespondenta de la trimisii nostri speciali in Canada, Andrei BADIN si Sorin ROSCA STANESCU
Canadienii vor construi la Bucuresti replica celui mai inalt turn de televiziune din lume
Canadienii vor sa construiasca la Bucuresti replica celebrului turn de televiziune C.N. TOWER din Toronto. Decizia a fost comunicata presedintelui Emil Constantinescu de reprezentantii companiei TRIZEC HAHN. C.N. TOWER este cel mai inalt turn de televiziune din lume. Presedintele companiei TRIZEC HAHN a declarat pentru ZIUA ca nu stie daca replica care va fi construita la Bucuresti va fi de aceeasi inaltime ca la Toronto. Reprezentantii TRIZEC HAHN au prezentat presedintelui Emil Constantinescu cinci planuri de investitii in Romania. Acestea vizeaza in principal programe pentru infrastructura, care vor fi finantate integral de Canada si SUA. Conform presedintelui Constantinescu, TRIZEC HAHN are in proiect "transformarea Bucurestiului intr-o supercapitala europeana. TRIZEC HAHN este interesata si de privatizarea ROMTELECOM.
Romania va acorda investitorilor canadieni mari facilitati
Un punct important al vizitei presedintelui la Toronto l-a reprezentat discursul tinut de seful statului roman la "The Empire Club of Canada", cel mai prestigios club privat din Canada, creat in 1903. In discursul sau, presedintele a spus ca Romania reprezinta o mare axa a comertului cu petrol, grane, minerale, bumbac si altele si ca tara noastra se situeaza in centrul unui "energing market", avand 200 de milioane de potentiali cumparatori. Seful statului le-a mai spus oamenilor de afaceri canadieni ca Romania acorda in prezent numeroase facilitati pentru investitori si ca 2000 de societati vor fi privatizate in acest an. Presedintele a spus ca pana in luna septembrie a acestui an, compania ROMTELECOM va fi privatizata, acelasi lucru urmand sa se intample, pana la sfarsitul anului, cu ROMGAZ, RENEL si alte regii de stat. In final, seful statului i-a invitat pe oamenii de afaceri sa vina sa si sa investeasca in Romania.
Gafita continua sa gafeze
Ambasadorul Gabriel Gafita continua seria gafelor care l-au facut deja celebru cu prilejul vizitei presedintelui Constantinescu in Canada. In programul de la Montreal, Gabriel Gafita a inclus o intalnire cu 80 de oameni de afaceri canadieni cu o durata de 20 de minute. Inutil sa spunem ca in acest timp scurt, reprezentantii marilor companii canadiene nu se pot lamuri deloc de avantajele de a investi in Romania.
Constantinescu a fost invitatul special al Conferintei de la Montreal
Presedintele Constantinescu a fost invitatul special al Forumului de la Montreal. Printre invitati s-au numarat Jacques Delors, fost presedinte al Comisiei Europene, Donald Johnston, secretar general al OCDE, Michael Portillo, ministru in Cabinetele Thatcher si Major, George Potaki, Guvernatorul statului New York, Gordon Thiessen, Guvernatorul Bancii Canada, Boston Thorn, fost presedinte al Departamentului de stat al SUA. Cu acest prilej, presedintele Constantinescu a rostit un discurs in care a prezentat pozitia Romaniei in contextul politic, mondial si aspiratiile tarii noastre de integrare euroatlantica.
A r h i v a
  Cea mai furtunoasa zi pentru "Legea accesului la dosare si a deconspirarii Securitatii"    
  Guvernul aproba saptamana viitoare programul de achizitionare a elicopterelor Dracula    
  PAR nu prea ar vrea in PNL    
  Quintus ii tine partea lui Catarama    
  Scandalul dintre republicani si democrati se amplifica    
  Studentii de la particular vor putea sustine licenta la stat    
  Romanii vor fuma in tarcuri daca zice Parlamentul    
  Un nou competitor pe pista cursei nucleare    
 Top afisari / comentarii 
 ESECUL GABRIEL GAFITA (358 afisari)
 Ilie Badanuc si Constantin Popan vor fi schimbati din functia de antrenori (125 afisari)
 Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a decis ca Rozalia Ionescu nu este implicata in afacerea "Tigareta 2" (124 afisari)
 Asociatia "Caritas Catolica" din Oradea este acuzata ca a prejudiciat statul cu peste doua miliarde (104 afisari)
 POLITICA MINEAZA SPORTUL ROMåNESC (95 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-1998 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00786 sec.