Ziua Logo
  13:33, luni, 25 septembrie 2023
 Cauta:  
  Detalii »
Zare_blog
Sa gandim global, cu atentie la detalii 2006-12-18 ora 14:22
E un truism: orice ai face, esti nevoit sa comunici. Cu partenerii, cu colegii, cu clientii. Dar stii sa comunici eficient cu ei? Stii sa scoti, sa "storci" totul de la ei? Cum ar fi sa poti afla direct de la client ce vrea? Sau ce va vrea maine? Nu-i asa ca te-ar ajuta mult in orice faci?

In afara de faptul ca un website functioneaza intr-un fel ca un magazin de prezentare deschis non-stop, disponibil pentru o audienta globala, internetul iti poate oferi si posibilitatea asta: poti posta pe site-ul business-ului tau - sau pe alte site-uri cu profil similar / apropiat / complementar - chestionare. Poti primi sute, mii, zeci de mii de raspunsuri, mai sincere si mai numeroase decat ai primi daca pur si simplu ti-ai intreba clientii care iti trec pragul "pravaliei".

In functie de metoda aleasa pentru a afla exact ce vrea clientul tau de la tine, poti sa-l cunosti mai bine, poti sa-i si raspunzi. Poti sa-l apropii de valorile tale si sa-l fidelizezi.

Mai mult! Odata ce ai stabilit care sunt categoriile care fac parte din publicul tau tinta, ii poti "bombarda" pe oamenii respectivi cu informatiile pe care vrei tu sa le afle: de la clasicele newslettere (atentie! no spam, please!) pana la bannere, afise publicitare care sa-i apara clientului tau in cale pe tot parcursul zilei, in locurile unde obisnuieste sa navigheze. Sau - de ce nu? - l-ai putea surprinde, ba chiar "fermeca", cu un filmulet sau o melodie care sa-i placa atat de mult incat s-o trimita mai departe la prieteni, la cunostinte. Ai putea sa-ti "personalizezi", sa-ti adaptezi mesajul, in functie de zona de resedinta a clientilor tai...

Toate astea se pot face.

Evident, o astfel de campanie de comunicare realizata prin mijloace traditionale ar costa enorm. Dar online o poti face. Uneori mai ieftin, alteori mai repede, de cele mai multe ori mai bine.

Tot ce-ti trebuie sunt niste bani si o agentie publicitara specializata in domeniu, care detine tehnologia si informatiile necesare ca sa te-ajute sa decizi unde si cand iti plasezi mesajul. La finalul unei campanii configurate in functie de obiceiurile de navigare pe web ale publicului tau tinte, multi dintre actualii sau potentialii tai clienti ti-au vazut brandul sau oferta de cateva ori pe zi, peste tot pe unde-au navigat.

Cineva spunea ca "saracia este in primul rand o boala mintala". Nu stiu sigur daca-i asa, dar e limpede ca de multe ori limitarile care ne stau in cale sunt chiar cele pe care, constient sau nu, ni le punem fiecare.

zare_zare@yahoo.com  
B L O G S
Actualitate »
Anunturi »
Aventurile familiei Peltz: din mahalalele Bucurestiului in mahalalele Israelului - amintiri , greturi si alte chestii »
Blog-admin »
Blogosfera politicienilor »
Bucurestii, orasul presedintilor »
Documente »
EURO2008 »
Forum Auto »
Fotografia Zilei »
Jagja »
Justitia si societatea »
Nu_ma_tem »
Protectia consumatorului »
Romania, tara mea! »
Site-ul Zilei »
The Daily Corporate Frustration »
Zare_blog »
  Lectia Saddam pentru intreaga omenire    
  Sus analfabetii!    
  Jos cenzura, La multi ani!    
  Ce avantaje are comertul electronic?    
  Copii de miliarde de dolari    
  "Acolo" este tara mea. Si-a ta?    
Ziua armelor »
Ziua asiguratorilor »
ZIUA CARGO »
Ziua gandeste verde »
ZIUA TE MENTINE IN FORMA »
Ziua turistica »
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02209 sec.