
"De ce 'batrana Europa' a sustinut Rusia?", titreaza ziarul pro-Kremlin, Izvestia, presupunand ca "europenii nu doreau sa ofenseze Rusia la inceputul de mandat pentru Dmitri Medvedev", presedintele ales care urmeaza sa fie investit in functie la 7 mai.

"Francezii, germanii si italienii nu au intentia de a accelera intrarea Georgiei si Ucrainei, deoarece inteleg ca odata cu acesti noi membri, NATO va importa o serie de conflicte si probleme", adauga Izvestia, referindu-se la conflictele din teritoriile separtiste georgiene, Abhazia si Osetia de Sud.

Cotidianul se intreaba in continuare despre compensatiile pe care i le va cere in schimb presedintele american George W. Bush lui Vladimir Putin in cadrul intalnirii lor prevazute la acest sfarsit de saptamana, in statiunea rusa la Marea Neagra, Soci.

Cotidianul de opozitie Kommersant tempereaza oarecum victoria rusa la Bucuresti, subliniind ca aceasta este una pe termen scurt, intrucat usa NATO ramane deschisa.

"Eu nu as spune ca Rusia a castigat", apreciaza fostul premier rus Evgheni Primakov intr-un articol aparut in Kommersant. "Pe de o parte, Rusia a aratat ca vocea ei trebuie ascultata. Si aceasta poate fi considerata o importanta reusita. Pe de alta parte, noi nu trebuie sa ne facem iluzii : Bucurestiul nu pune capat eforturilor Georgiei si Ucrainei de a intra in NATO", mai afirma Evgheni Primakov in articolul sau.

Si ziarul Gazeta vede mai moderat victoria rusa, semnaland ca "procesul de intrare in NATO a Ucrainei si Georgiei a fost amanat si nu anultat".
