Ziua Logo
  09:00, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Nu_ma_tem
Botox pentru minte, inima si literatura  (online)   29 iunie
Ma gandesc cu groaza la ziua in care o sa ma privesc in oglinda si n-o sa ma mai recunosc. Deloc.
Oricum sunt multi anii de cand ma uit si-mi dau seama ca am cam uitat cum eram pe dinlauntru. Invelisul pare cat de cat la fel: ochii, gura... Dar ce aveam de gand sa fac cu mine, si ce am ajuns, sunt doua povesti total diferite.
Lumea pare sa fi facut o psihoza in legatura cu atingerea tineretii fara...   (688 afisari)
Ne iau drept prosti?  (online)   21 martie
Stiu ca suntem datori sa-i respectam pe cei care ne-au dat viata si mai stiu ca nu trebuie sa judecam copiii in functie de ce-au facut parintii lor.
Dar asta nu ma impiedica sa fiu deopotriva fascinata si siderata cand vad nonsalanta cu care urmasii de sange ai comunistilor de vaza de mai ieri vorbesc despre viata pe care au trait-o. In primul rand, mai toti au fost persecutati. Si marginalizati. ...   (1000 afisari)
  2 comentarii
Romani de onoare  (online)   26 februarie
Cand NATO a intervenit in Kosovo, m-am gandit - nu stiu exact de ce - la romanii care continuau sa spere, ani buni dupa instaurarea comunismului, ca or sa vina americanii sa ne salveze. Si mi-am adus aminte si de o poveste pe care mi-o spusese mama mai demult. Despre oameni care-si pierdusera rudele si ale caror case fusesera rase de pe fata pamantului de bombele Aliatilor. Si totusi se rugau lui ...   (541 afisari)   1 comentariu
Unde sunt adevaratii domni si doamne din Romania  (online)   18 ianuarie
Ati vazut reclama aceea care se termina cu "pentru adevaratii domni din Romania, numai respect"?
Impresia mea e ca adevaratii domni stau bine ascunsi sau au emigrat. Exceptii de la regula strazii sau a micilor ecrane? Un Constantin Balaceanu Stolnici, un Neagu Djuvara... Modele de barbati cultivati, stilati, sarmanti, manierati. Cu bun-simt si coloana vertebrala. Oameni de cuvant.
Eu, un...   (1054 afisari)
  3 comentarii
Revelionul e cand vreau eu  (online)   26 decembrie
Din adolescenta mi-a fost teama de Revelion si de ziua mea de nastere. Cred ca motivul e acela ca sunt niste date in care lumea iti cere sa te veselesti neaparat. Si n-am inteles niciodata de ce sa te bucuri ca mai trece un an. Iar daca de aniversarea ta ai o zi proasta, de ce e musai sa fii fericit?
Am incercat odata un experiment. Cand vanzatoarea mi-a adresat acel stereotip "How are you&qu...   (1030 afisari)
Prieteni imaginari  (online)   3 decembrie
Ati observat ca, in multe filme americane, copiii au prieteni imaginari? (Sa ne stim de-o-parte - personajul interpretat de Bruce Willis in "Al saselea simt" nu intra in categoria asta.) Parintii incearca sa se imprieteneasca cu ei, se prefac ca le vorbesc, nu-si contrazic progeniturile, pentru ca, la un moment dat, prietenii astia dispar de la sine.
Incerc sa-mi amintesc ce prieteni mai...   (907 afisari)
Pantofii viermilor  (online)   16 noiembrie
Cine sunt? Pai, m-am nascut... Asta-i sigur! Am trait... Mintit, furat, inselat, lingusit. Am fost lasa, mandra, snoaba. Am facut mii de compromisuri urate. Cine sunt? Sunt... muribunda.
Tin minte cu exactitate cand i-am vazut prima data. Albi, grasi, curati, usor sidefii... Foscaiau pe o bucata de carne sticata aruncata in soare pe trotuar. Nu mi-am putut lua privirea de la ei. Am ramas urmarindu...   (1042 afisari)
  3 comentarii
[ toate blogurile... ] 
B L O G S
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01660 sec.